MIKROPROJEKT ŠACHY RYCHNOV – RADKOW CZ.3.22/3.3.02/14.04238

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis

  Žadatel. Region Panda

  Partner: Gmina centrum kultury i turystyky w Radkowie

Společný projekt šachistů z Radkowa a Rychnova rozvíjí a rozšiřuje dlouhodobou spolupráci vyšším zapojením podpořených osob a vytvořením podmínek pro odborný rozvoj společného česko-polského týmu šachistů těmito aktivitami:

  1. Společným česko-polským turnajem šachistů v Radkowě
  2. Společnou účastí česko-polského týmu Regionu Panda na festivalu v Pardubicích s cílem společné přípravy na mistrovské soutěže.
  3. Vzájemným zápasem nejméně 40 českých a 40 polských šachistů na světově proslulém letním šachovém festivalu v Polanici Zdrój. 

 

ROČENKA 2014

Tato publikace shrnuje aktivity česko-polského mikroprojektu Šachy – Rychnov – Radkow, který byl realizován v roce 2014,
a česko-polského týmu dospělých Region Panda. Tištěná verze ročenky je k dispozici v klubovně klubu. Předchozí barevné ročenky Pandy ve formátu PDF najdete v sekci ŠACHOVÁ ŠKOLA – ROČENKY (od roku 2003).
 

POLŠTÍ PARTNEŘI PŘIPRAVILI PLAKÁT NA UTKÁNÍ MEZI ÚČASTNÍKY FESTIVALU V POLANICI ZDRÓJ A V RYCHNOVĚ NAD KNĚŽNOU

 

PREMIÉRA SENIORŮ V POLANICI ZDRÓJ NA 40 ŠACHOVNICÍCH

Během šachových festivalů v Polanici Zdrój a v Rychnově nad Kněžnou dojde letos na mezinárodní utkání Polsko - Česko na 40 šachovnicích, a to v pátek 22. srpna v 16 hodin. Z  M ČR seniorů v Rychnově budou do Polska vypraveny 1-2 zvláštní autobusy. Tento projekt Regionu Panda má letos v 16. ročníku RŠF premiéru a může založit zajímavou tradici popularizace šachu.
  

CZECH OPEN - M ČR 4-ČL. DRUŽSTEV: PANDA PÁTÁ!

Vynikajícího výsledku dosáhl Region Panda na M ČR 4-čl. družstev v Pardubicích na 25. ročníku turnaje CZECH OPEN. V konečném účtování byl jasně nejlepší Turnov, který obsadil 1. i 2. místo, 3. ERA Poštovní spořitelna Praha, 4. OAZA Praha, 5. Region Panda Rychnov n. K., 6. ŠK 2222 Polabiny A, ..30. Region Panda senior celkem 100 týmů! Historicky nejlepší výsledek klubu na M ČR mužů v praktickém šachu vybojovali: Jakub Zeberski, Petr Kačírek, Zbyněk Ringel, Tomáš Kracík a Martin Šmajzr. Dobrou zálohu jim tvořili senioři Mirek Pavlíček, Slawek Machlowski, Rudolf Mesiarik, Josef Novotný a Jiří Daniel. Výsledky Do dalších týmů jsme zapůjčili hosty: Hana Pirklová startovala za OAZA Praha B, Adam Ježek v mladém týmu HROTI. Martinu Marečkovou máme na Mistrovství Evropy žen (držme palce!). Polabinám citelně chyběl Rychnovák Jan Macháň. Ale ruku na srdce: štěstí přálo připraveným!